Блокування моделей при роботі з продуктом AllFusion Model Manager від компанії Computer Associates, CASE-засоби (моделювання), Програмування, статті

Одночасна робота декількох користувачів над однією і тією ж моделлю



Опції блокування дозволяють захистити моделі і управляти збереженнями змін до AllFusion Model Manager. При відкритті моделі ви можете змінити опцію блокування. Тим не менш, доступні для вас опції залежать від вашого профілю безпеки і від того, не заблокував чи інший користувач модель. Ви можете також змінити опцію блокування після того, як відкрили моделі, працюєте з моделлю, а також коли закриваєте її.


Режими блокування


Продукт AllFusion Model Manager (раніше Model Mart) від компанії Computer Associates надає наступні опції блокування:



Перед тим, як ви відкриєте модель, AllFusion Model Manager перевірить наявні у вас привілеї доступу і визначає, блокував чи ні інший користувач модель, яку ви хочете відкрити. Ця інформація використовується для визначення того, які опції блокування доступні у вашій сесії моделювання.


Підказка: У вашому профілі безпеки визначається, чи маєте ви право оновлювати і зберігати модель. Якщо вам необхідно оновити модель, автоматично відкривається в режимі “тільки для читання”, то слід звернутися до вашого адміністратора AllFusion Model Manager.


Робота з режимами блокування


Відкриваючи модель AllFusion Model Manager, ви можете використовувати діалог “Open ModelMart Model”, який доступний при виборі пункту “Open” в меню ModelMart. У цьому діалозі прапорець “Lock Option” показує, чи була модель відкрита в режимі “розблоковано” (“Unlocked”), “заблоковано” (“Locked”) або “тільки для читання” (“Read-Only”). За замовчуванням моделі відкриваються в розблокованому режимі. Якщо ця модель вже відкрита в іншого проектувальника, то він може заблокувати її. Модель також може бути заблокованою, якщо закрив її користувач при закритті в діалозі “Close” вибрав опцію залишити модель заблокованою. Якщо модель розблокована, то будь-який користувач, що володіє привілеями на збереження і оновлення моделі, може заблокувати її. Режим “тільки для читання” залежить від профілю безпеки, присвоєного користувачеві, що відкрив цей діалог.


Опції блокування недоступні, якщо у вас немає привілеїв на виконання дії або в разі, якщо інший користувач заблокував обрану модель. Наприклад, якщо у вас немає привілеїв на оновлення моделі, AllFusion Model Manager зробить недоступним використання обох опцій – як “заблоковано”, так і “розблоковано”, і автоматично вибере режим “тільки для читання”.


Нижче показаний зразок діалогу “Open ModelMart Model”:


Ви можете змінити режим блокування у вже відкритої моделі, поставивши або знявши прапорець на опції “Lock” в меню ModelMart, зрозуміло за умови, що у вас є привілеї на оновлення та збереження моделі. Ви можете також переключити режим блокування, натиснувши на кнопку Lock на панелі інструментів ModelMart. Тим не менш, якщо інший проектувальник вже встановив блокування, ви не зможете розблокувати модель. Користувачі, які не встановлюють режим блокування, можуть відкривати заблоковану модель і працювати з нею, але при цьому не можуть зберігати внесені зміни в AllFusion Model Manager. Ви можете в цьому випадку зберегти модель з внесеними до неї змінами в AllFusion ERwin Data Modeler або в AllFusion Process Modeler. Потім модель можна зберегти в AllFusion Model Manager після того, як вона буде розблокована.


Якщо ви виберете збереження блокування моделі, то більше ніхто не зможе зберегти в ній свої зміни до тих пір, поки ви не розблокуєте її. Якщо ви вибираєте роботу з моделлю не блокуючи її, то ви та інші користувачі можуть зберігати зміни за принципом “першим прийшов – першим обслужений”. В результаті, можливо, вам доведеться вирішити конфлікти з внесеними ними змінами в діалозі ModelMart Change Control Manager при збереженні вашої роботи в базі даних AllFusion Model Manager. AllFusion Model Manager відстежує зміни, зроблені в моделі після того, як ви її відкриєте, тому ви можете безпечно об’єднати ваші зміни без перезапису змін, зроблених іншими користувачами. Додаткова інформація з вирішення конфліктів наведена в розділі “Зміни, зроблені одночасно працюючими користувачами“Статті”Управління змінами в моделях“.


ПРИМІТКА: Якщо заблокована подмодель моделі даних, то відбувається блокування всієї моделі.


Що далі?


У цій статті ми розглянули, як різні опції блокування можуть захистити ваші моделі від неавторизованих змін. У наступній статті цієї серії ми розглянемо, як зберігаються нові версії моделі при кожному внесення вами змін і яким чином функція версіонірованія створює контрольний журнал, який допоможе відстежувати збережені зміни.


Додаткова інформація



Схожі статті:


Сподобалася стаття? Ви можете залишити відгук або підписатися на RSS , щоб автоматично отримувати інформацію про нові статтях.

Коментарів поки що немає.

Ваш отзыв

Поділ на параграфи відбувається автоматично, адреса електронної пошти ніколи не буде опублікований, допустимий HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*